Agenda activiteiten

Onderstaand overzicht betreft alleen de data van opleidingen, trainingen, workshops/retraites met open inschrijving.
Daarnaast vinden op het centrum tal van andere opleidingen, cursussen etc. plaats.
Op zoek naar geschikte ruimte en wil je weten of de door jou gewenste data beschikbaar zijn?

Neem dan contact met ons op.

22-24 september 2017

Inspiratieweekend (voor vrouwen)

Maria Oldenhof & Frowa Schuitemaker

Aan het begin van de herfst aan de slag, in alle rust en met aandacht, voor meer energie.
Waar gaat het om? Om jou:
Handig leren omgaan met jouw energie – “breintools” – samen eten – rust – ontspannen zien – kampvuur – oplossingsgericht denken – positiever brein. Ontdek (opnieuw) hoe ons kijken ons leven beïnvloedt, hoe je jouw energie kunt bewaken en welke rol ons brein speelt op ons functioneren. Ga juist wanneer de dagen weer korter worden er even helemaal tussenuit. Dat geeft ruimte om tijdens de donkere dagen energiek te blijven!
Onthaasten in de natuur, op een plek die inspiratie biedt en rust geeft. Hier heb je de tijd om te voelen hoe het écht met je gaat. Zakelijk en/of privé. Wees welkom!
 
Meer info: www.anderskijkenandersvoelen.nl
 

18-22 oktober 2017

(Over-)leven mét kanker

Hentje Metz (en Theo Bakker)

Er is kanker bij u geconstateerd en plotseling staat uw leven op z’n kop. Ongeloof, angst en verdriet hebben zich meester van u gemaakt en doen u tussen hoop en vrees bewegen. Kanker heeft u niet alleen fysiek geraakt, maar ook diep vanbinnen.
 
Deze Intensive nodigt u uit om te bezinnen, inzicht te verkrijgen in uw ziekteproces en opluchting en aanvaarding, rust en stabiliteit te ervaren, zodat u vertrouwen in uzelf en uw lijf (her)vindt en uw energie op uw herstel kunt richten. Het landschap van Centrum Athanor geeft u tijdens deze vier dagen ook letterlijk ruimte voor rust en verstilling.
 
Meer info: www.bakkerenmetz.nl of bel 06 192 106 154

2-5 november 2017

Leven ná kanker

Hentje Metz (en Theo Bakker)

Na maanden van overleven hoort u dat de prognose van kanker goed is. Zekerheid is er niet, de controles blijven, maar er is weer toekomst. U mag weer gaan leven. Maar hoe doet u dit? U leven is op z’n kop gezet, alle zekerheden lijken te zijn verdwenen en uw emotionele herstel lijkt ver weg.
 
In deze Intensive leert u betekenis te geven aan uw ziekte (proces), onderdrukte gevoelens en emoties alsnog te doorvoelen en verlies van uw gezondheid te (ver)dragen, zodat u zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau heling ervaart en de draad van het leven kunt oppakken. Het landschap van Centrum Athanor biedt u tijdens deze vier dagen ruimte en rust om heling te vinden.
 
Meer info: www.bakkerenmetz.nl of bel 06 192 106 154

29 november-2 december 2017

Voluit leven

Hentje Metz (en Theo Bakker)

U heeft de ziekte kanker overwonnen en bent helemaal “schoon”. Alles is achter de rug. U verlangt ernaar om het leven verder vorm te geven. Maar de man of vrouw die u ooit was, is zijn of haar fundament kwijt. U doet uw best om innerlijke kalmte en rust de boventoon te laten voeren, maar diep vanbinnen is er onrust.
 
Deze Intensive nodigt u uit om te onderzoeken waar uw levensenergie stroomt en wat u tegenhoudt of afremt om te zijn wie u ten diepste bent en om voluit te leven. Zodat u vanuit innerlijke kracht en gegrond zelfvertrouwen ruimte voelt om het leven te leiden dat u verlangt. In het inspirerende landschap van Centrum Athanor verbindt u tijdens deze vier dagen binnen (dat wat u vanbinnen voelt) en buiten (dat wat u naar buiten toe uit) letterlijk.
 
Meer info: www.bakkerenmetz.nl of bel 06 192 106 154

28-30 december 2017

Niemand is een eiland (Winter3daagse)

CvZ

Een bezinnende meerdaagse in het teken van het jaarthema van CvZ: "Zelf doen … en de kunst van kwetsbaarheid".
Op de grens van Oud en Nieuw beseffen we eens te meer: Zelf doen laat zien wie we zijn, samen leven ook.
Dagelijks een 2 uur durende gespreksgroep van maximaal 8 personen met een gespreksleider die ook deelnemer is. De groep biedt een ieder de gelegenheid om zichzelf te laten zien en te laten kennen. Door te vertellen wat ons bezighoudt, waar het om gaat in ons leven en te luisteren naar de ander, kunnen we elkaar als spiegel zien en gebruiken.
 
Uitgebreide informatie en programma op: www.zelfbezinning.nl
 

5-7 januari 2018

WinterRetreat

Isabella Verbruggen

De WinterRetreat biedt je de gelegenheid om naar binnen te keren door middel van muziek, meditatie en de natuur.
In deze tijd van het jaar voert de moederlijn van het drummen ons naar het hoge noorden met de uitgestrekte sneeuwvlakten en bevroren meren om rustig en ruim te worden van binnen. In stilte en contemplatie laten we oude dingen achter ons, voeden we het vuur in onszelf en wachten we op inspiratie en vernieuwing. En ook al betreden we zelf niet het Noordpoolgebied, het erfgoed van onze oermoeders ligt binnen ons bereik.
 
Er worden eenvoudige ritmen gedrumd. De aanhoudende beat en de zachte resonantie van het vel laten ons in diepere lagen van onszelf te komen. De drum laat ons voorbij grenzen gaan, ons eigen verhaal vertellen, ontroeren……
 
Bij deelname is het nodig een basiscursus in Framedrumming te hebben gevold.
 
Zie ook: www.isabellaverbruggen.nl.
 

17-20 februari 2018

Handwerk retraite

Yarnz (Michèle Tewes)

Het is fijn om in stilte te kunnen handwerken. Het is ook heel leuk om je inspiratie en ervaring te delen met anderen. Dit komt ideaal samen in deze handwerk retraite.
Voor alle liefhebbers van textiele handwerken, beginner of gevorderd.
Volledig verzorgd, dus alle ruimte voor jezelf.
 
Niets moet, alles mag
Tijdens deze 4 daagse handwerk retraite kan je helemaal je eigen tempo volgen. Wil je aansluiten bij een workshop? Gewoon aanschuiven. Ga je liever je eigen gang? Ook prima.
De deelnemers zijn allemaal handwerk liefhebbers, dus er is volop inspiratie en ervaring aanwezig, voor wie het leuk vindt om samen te delen en te leren.
Maar… creativiteit moet vrij zijn… dus volg je eigen tempo. Niets moet, alles mag. De enige vaste momenten zijn de maaltijden, die we samen gebruiken.
 
Verblijf in een inspirerende, comfortabele locatie waar van je alle gemakken voorzien bent. Je eten wordt voor je gekookt en de koffie & thee staan altijd binnen handbereik. Lekker handwerken, ervaringen uitwisselen, tussendoor een heerlijke wandeling, of juist knus wegdromen bij een haardvuurtje… het kan allemaal.  
Meer info: www.yarnz.nl of bel 06 823 423 37

WAAR HET VUUR BRANDT