Landgoed

plattegrond terrein

Centrum Athanor omvat 3 hectare in het prachtige coulissenlandschap van de Achterhoek. Het terrein is parkachtig ingericht, afgestemd op de landschapstypen waaraan het grenst en wordt ecologisch beheerd.
De natuur brengt hier niet alleen rust maar is vooral een bron van inspiratie. Stilte, ruimte, donker en groen zijn onlosmakelijk aan Centrum Athanor verbonden. Een plek die uitnodigt om - door zelf te ervaren - nieuwe verbindingen te leggen die je leven verrijken en verdiepen.

De relatie tussen wat het centrum zowel binnen als buiten te bieden heeft is uniek. Bij het inrichten van de plekken buiten is uitgegaan van de geomantie van het terrein zodat alles in relatie blijft en er een heel natuurlijk en prettig evenwicht is.
De manshoge steencirkel is in zekere zin een experiment. Door z'n oriëntatie op huidige zon- en maanstanden is het een reflectie in het klein van een groter geheel. Hier raken het eeuwige en het tijdelijke elkaar en ontstaat - groeit - een krachtplek.

Plattegrond groot

Steencirkel

Steencirkel

Geïnspireerd op megalitische plekken van weleer is door ons deze nieuwe steencirkel gebouwd. Bedoeld als werkruimte buiten: of dat nou een ceremonie, een meditatie of een familie/bedrijfsopstelling is. Als onderdeel van je programma of misschien wel als hoofddoel. Juist een plek als deze draagt ongezien bij aan hetgeen er gedaan wordt.
Met een groep, of alleen, "zomaar" even. Je omgeven weten door deze stenen is een ervaring op zich. Door intentie en gebruik is een echte krachtplek ontstaan.
Als je meer wil weten vertellen wij jou of je groep natuurlijk graag meer over de steencirkel. Waar de stenen vandaan komen, hoe ze geplaatst zijn. etc. Ook bieden wij - in samenwerking met anderen - diverse activiteiten in de steencirkel aan. Meer info
 

Meer foto's

Labyrint

Labyrint

Het labyrint van Centrum Athanor is aangelegd naar het voorbeeld van oude klassieke labyrinten. Het bestaat uit 7 gangen en is niet meer als een patroon in het landschap.
Het lopen van een labyrint is een bijzondere ervaring. Het is als het lopen van je levenspad naar binnen. Aandachtig lopen brengt je bij jezelf in het hier-en-nu en geeft je de gelegenheid jezelf te doorgronden. Ook als je zonder vraag het labyrint loopt, zal het een helende uitwerking hebben, harmonie brengen en rust in het hart.
Lopen van het labyrint is een van de activiteiten die we aanbieden om in je programma op te nemen. Meer info
Je kunt het labyrint natuurlijk ook zelf lopen. In het centrum is korte uitleg voor handen.

Meer foto's

Nog meer mogelijkheden..

Plein en kapschuur

Buiten is letterlijk dichtbij: zowel de werkzaal als de eetzaal hebben openslaande deuren naar een groot terras/plein.
Met zitjes, grote vuurkorf etc. Heerlijk sterren kijken.
De kapschuur biedt lekker beschutte zitplek, ook bij regen. En er is terrasverwarming. Ideaal voor rokers.     Meer foto's

Vuurplek

Een heerlijke besloten plek, omringd met bomen, struiken en een hoge houtril met snoeitakken. En een vuurplek.
Op dit terrein is ook de mogelijkheid voor een zweethut. Er is koud stromend water en een eenvoudige voorziening met toilet, wastafel en aanrechtje. Voor een vuurloop hebben we een aparte plek beschikbaar.     Meer foto's

Vijver, paden en "zomaar" plekjes

Yoga op het grasveld in de boomgaard? Genieten van bloemen op een ongemaaide plek tussen twee majestueuze eiken? Kijken naar de talloze kikkers in de vijver?
Zelfs mensen die hier al vaak zijn geweest ontdekken nog plekjes waar ze niet eerder waren geweest...    Meer foto's

ERVAAR DAT ALLES ÉÉN IS