Hoofdgebouw

Het hoofdgebouw omvat een ruime zaal van 74m², een gemoedelijke eetzaal cq. ontspanningsruimte met houtkachel, een professionele keuken, een bibliotheek en 13 comfortabele slaapkamers met elk eigen toilet en douche.
De accommodatie ademt een ongedwongen sfeer waar je je al snel thuis voelt.
Buiten is letterlijk dichtbij: zowel de werkzaal als de eetzaal hebben openslaande deuren naar een groot terras/plein.

Foto's

Multifunctionele cursuszaal

Foto

Deze zaal meet ruim 9x8 meter. Er zijn verschillende mogelijkheden om de zaal in te richten: tafels met stoelen (20) , kring stoelen (25), theater- opstelling (40). Getallen tussen haakjes is maximale capaciteit.
Het is ook mogelijk een ronde tafel te maken! De stoelen hebben we speciaal geselecteerd voor de lange zit.
Inrichting met meditatiestoeltjes (back-jacks), -kussentjes en/of -bankjes kan ook. Desgewenst kan er een vloerkleed worden neergelegd voor een nog fijnere sfeer. Yogamatjes en matrasjes voor lichaamswerk ontbreken niet. Voor dit werk is het een pré dat de ruimte van vloerverwarming is voorzien.
Standaard uitgerust met whiteboard en flipover. Een beamer is (gratis) beschikbaar. Voor een echt scherpe presentatie kun je onze 42" monitor (extra) met dvd speler huren. Je laptop kan er rechtstreeks op worden aangesloten. Natuurlijk ook geschikt om die instructie video of die inspirerende film te kijken.
De geluidsinstallatie is ruim bemeten voor als het nodig is. En het mooie is dat de omgeving er geen last van heeft (bovendien ben je de enige groep in huis!).
In deze zaal staat ook een goede piano, die regelmatig gestemd wordt.
Om het "af" te maken zorgen wij voor een mooie bos bloemen.

Meer foto's     Meer services

Warme hart

Foto

Eten aan fraaie robuuste tafels met comfortabele stoelen om lang na te tafelen. In de zithoek banken en fauteuils. En wat zou Athanor zijn zonder vuur....? Een flinke houtkachel zorgt voor een behaaglijke sfeer.
Een heerlijke plek om even bij te praten of te chillen, weg te zakken in een goed boek. Koffie, (kruiden-)thee, water en vers fruit zijn doorlopend beschikbaar. Of proef het appel-perensap gemaakt van onze eigen appels en peren: heerlijk! De koelkastjes zijn gevuld met drankjes en er staat ook een goede huiswijn.
Door de openslaande deuren loop je zo het terras op en is buiten binnen handbereik.

Meer foto's

Slaapkamers

Foto

Sober en comfortabel. Dus een goed bed met wollen dekbed. Maar: geen tv, minibar etc. Wel een eigen badkamer met vloerverwarming, toilet, wastafel en (altijd) warme douche. Er zijn 3 echte éénpersoons-kamers. Op de andere 10 kamers staan twee losse bedden (die soms tegen elkaar gezet kunnen worden). Totaal 23 bedden.
Van de slaapkamers bevinden er zich 5 op de begane grond.

Meer foto's

Overige faciliteiten

Keuken

Ontbijt, lunch en diner worden met veel zorg en aandacht bereid. Met eerlijke verse ingrediënten en deels biologisch. Onze keuken - ook de vegetarische - oogst veel lof!

meer info

Bibliotheek

Heerlijk "browsen" in de gevarieerde collectie boeken. De verzameling boeken over esoterie, filosofie, mystiek etc. is uniek te noemen.
Ook te gebruiken als subruimte, crea- ruimte, plek voor een klein overleg of 1-op-1 gesprek etc..

Terras

De uitloop naar buiten vanuit de huiskamer en vanuit de werkzaal is riant. Tal van plekjes om te zitten. Een terras direct bij de eetzaal.
's Avonds met een kopje thee of een drankje genieten bij de grote vuurkorf. En je verwonderden over hoeveel sterren je hier kan zien....

Kapschuur

Een flinke overdekte plek waar het ook bij regen goed toeven is. Met terrasverwarming, een vuurkorf en twee rekken vol laarzen om bij nattigheid ook het terrein te kunnen verkennen.

meer foto's

ERVAAR DAT ALLES ÉÉN IS